A+ A A-
1.7.2020

Ilo on ylimmillään Ilomantsissa

Ilo ylimmillään näyttely Ilomantsi

Ilomantsissa Katri Vala Kulttuurikeskuksessa on heinäkuun ensimmäisenä avautunut vuoden 2020 ITE-taiteilijaksi valitun Paula Huhtasen Ilo ylimmillään -näyttely. Värikästä ilon sanomaa välittävään näyttelyyn pääsee tutustumaan heinä-elokuun ajan.

Taiteessaan Paula Huhtanen julistaa iloismia, joka purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina. ”Älä luovuta – käytä luovuutta”, on hänen mottonsa. Huhtasesta hänen iloismi-missiollaan on nyt tarvetta enemmän kuin koskaan. ”Iloismi merkitsee ennen kaikkea luottamusta ja toiveikkuutta. Näyttelyni on lempeä ja myös leikkisä vastaisku synkille tulevaisuudennäkymille. Haluan viestiä, että kaikki on hyvin, kaikki järjestyy”, Paula Huhtanen sanoo.

Huhtanen tunnetaan elinvoimaisista ja värikylläisistä maalauksista ja kollaaseista. Maalauspohjana voi olla esimerkiksi huonekalu, astia, kenkä tai vaate. Paula Huhtasen mukaan iloisten karjalaisten Ilomantsi on oivallinen paikka pitää Ilo ylimmillään -näyttely. ”Iloismi auttaa meitä suuntaamaan yhdessä energiaamme hyvään ja saamaan sen moninkertaisena takaisin.”

 

Kylätaiteilija Ilomantsin kesässäPaula Huhtanen Ilo ylimmillään näyttelyPaula Huhtanen ja Ilo ylimmillään -näyttely

ITE-taiteilija Paula Huhtanen työskentelee Ilomantsissa kylätaiteilijana heinä-elokuun ajan. Kylätaiteilijan ohjelmaan kuuluu taidepajojen järjestämistä ja yllätyksellisiä ”taidesissin” kierroksia ympäri kylää.

Kylätaiteilijalle voi ehdottaa keikkoja taiteellisten puumerkkien tekemiseen. Kotikäynnillekin hänet voi tilata. Osa ajasta on pyhitetty omalle taiteenteolle Ilomantsin Kansallistalon työhuoneella. Taiteilijan voi onnistua tapaamaan myös
Ilo ylimmillään -näyttelyssään. Kylätaiteilijan työnantaja toimii Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys.


Osallistu kiertävän karhun tuunaukseen tai tilaa kylätaiteilija keikalle ->
Lue lisää Maaseudun Sivistysliiton sivuilta.
 

 

Ilo ylimmillään -näyttely
Katri Vala Kulttuurikeskus (Katri Valan tie 1 a, 82900 Ilomantsi)
Avoinna 1.7.–30.8.2020 ti–la klo 10–15 sekä su 16.8. klo 12–13 ITE-taiteen 20-vuotisjuhla
Näyttelyyn vapaa pääsy.

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa