A+ A A-
Tarinoita toimijoilta 13.1.2020

Uusittu näyttelytila mahdollistaa korkeatasoisten taidenäyttelyiden järjestämisen Sovintolassa

Kesälahden kulttuuriseura ry on kulttuuriyhdistys, joka on toiminut aktiivisesti paikkakunnalla vuodesta 1978 alkaen kulttuurin tuottajana, välittäjänä ja tukijana. Kulttuuriseuralla on kolme jaostoa: kuvataide-, kirjallisuus- ja musiikkijaosto, jotka kaikki toimivat oman kulttuurialansa hyväksi. Kulttuuriseuralla on ollut vuosia kulttuuritilana “Kulttuurikammari” Sovintolassa.

IMG 0241

 

Sovintola on järjestöjen ylläpitämä yhteisöllinen monenlaisen toiminnan talo ja kohtaamispaikka Kesälahdella. Kulttuurikammarin lisäksi Sovintolassa toimii myös kahvila, puoteja sekä matkailuinfopiste. Sovintolassa on myös kaunis puutarha sekä majoitusmahdollisuus.

Huhtikuussa 2019 kulttuuriseura vuokrasi Kiteen kaupungilta Kulttuurikammarin viereisen tilan eli Hekmannin kammarin ja yhdisti tilat yhdeksi  näyttelytilaksi. Kulttuurikammari osalle on  aiemmin hankittu asianmukaiset näyttelyvalot.

 sovintola1

Kulttuuriseura haki Jetina ry:ltä avustusta uuden tilan eli Hekmannin kammarin  näyttelyvalojen hankkimiseen ja koko näyttelytilan rullaverhojen uusimiseen. Näin saatiin yhtenäinen, kaunis 122 neliön suuruinen  näyttelytila, jossa järjestetään näyttelyiden lisäksi erilaisia kulttuuritilaisuuksia.

IMG 0243

Kuvassa näkyy paikallisen taideryhmän tekemiä maalauksia

 

Uusitut näyttelytilat antavat mahdollisuuden korkeatasoisten taidenäyttelyiden järjestämiseen. Kesällä  2020 näyttelytiloihin tulee Suomen yhden kuuluisimman graafikon Kuutti Lavosen ja Pentti Hakalan näyttely.

Tervetuloa Sovintolaan taidenäyttelyihin ensi kesänä!

Maare Karjalainen

Toiminnanjohtaja
Keski-Karjalan Jetina ry

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa