A+ A A-
Uutisarkisto 20.7.2013

Kestävää kalastamista

Pekka Sahama Itä-Suomen kalatalousryhmästä ja Mirko Laakkonen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Pekka Sahama Itä-Suomen kalatalousryhmästä ja Mirko Laakkonen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Antero Lehikoinen

Saimaan lohikalojen kestävä kalastus -hankkeessa tiedotetaan kestävästä kalastamisesta, Saimaan lohikalatilanteesta sekä laaditaan kalastusalueille ja osakaskunnille kalastuksen järjestämissuunnitelmia. Hankkeen toimialueena on Etelä- ja Pohjois-Savo, Kaakkois-Suomi ja Pohjois-Karjala. Saimaan uhanalaisia kalalajeja ovat harjus, järvilohi ja -taimen sekä saimaannieriä.

-Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdessä paikallisten kalastajien, tutkijoiden ja ELY-keskuksen kanssa yhdessä neuvotellaan siitä, mikä olisi järkevää kalastamista milläkin paikalla tai alueella, Mirko Laakkonen Saimaan lohikalat -hankkeestä täsmentää. Tähän mennessä hankkeessa on tehty yli 50 suunnitelmaa. Mukana on 20 aluetta ja 44 osakaskuntaa.

Uhanalaiset lohikalat otetaan huomioon myös ammattikalastuksessa

Pekka Sahama Itä-Suomen kalatalousryhmästä kertoo, että myös ammattikalastuksessa kiinnitetään huomiota kestävään kalastamiseen.
-Itä-Suomen kalatalousryhmä on ollut mukana kehittämässä trooleihin säileikköjä, jotka estävät lohikalojen uimisen saaliiseen mukaan.

Järvilohi.fi

 

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa