• Maaseutupalvelut
  Maaseutupalvelut

  Maaseutupalvelut
  palveluksessasi

Joensuun seudun maaseutupalvelut

Juuka, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Joensuu, Kontiolahti ja Ilomantsi muodostavat maaseutuhallinnon yhteistoiminta- alueen, jossa isäntäkuntana toimii Liperin kunta.

Maaseutupalvelu palvelee viljelijätuki-, peto-, maatalouden lausunto- ja tulvavahinkoasioissa sekä hukkakauran torjuntaan liittyvissä asioissa. Palvelemme myös maaseudun elinkeinojen ja toimintaympäristön kehittämiseen liittyvissä asioissa. Toimimme kylien kehittämisen ja paikallisen osallistumisen linkkinä alueen kaupunkien ja kuntien hallintoon ja toimialoille.

A+ A A-

Otathan yhteyttä!

Juuka, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Joensuu, Kontiolahti ja Ilomantsi muodostavat maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen, jossa isäntäkuntana toimii Liperin kunta. Yhteistoiminta-alueen palveluorganisaationa toimii Joensuun seudun maaseutupalvelut.

Maaseutupalvelu palvelee viljelijätuki-, sato-, peto- ja tulvavahinkoasioissa sekä hukkakauran torjuntaan liittyvissä asioissa. Palvelemme myös maaseudun elinkeinojen ja maaseudun toimintaympäristön kehittämiseen liittyvissä asioissa. Toimimme kylien kehittämisen ja kylien paikallisen osallistumisen linkkinä alueen kaupunkien ja kuntien hallintoon ja toimialoille.

Maatalouden tukihallintotehtävämme ovat:

 • tukihakemusten vastaanotto, tallentaminen ja tarkastaminen,
 • sitoumuskäsittely,
 • maksaminen sekä
 • takaisinperintä.

Hoidamme:

 • satovahinko-, hukkakaura- ja lausuntoasiat,
 • riista- ja petoeläinvahingot ja 
 • eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat.

Toimintamme perustuu maaseutuviraston ja kuntien kanssa tehtyyn sopimukseen. Joensuun seudulla toimii lähes 1 400 maatalousyritystä.

Lue lisää maaseutupalvelujen tehtävistä (PDF)

Joensuun seudun maaseutuohjelma 2014-2020

Näin palvelemme

Tukihallintotehtävät

viljelijätukihakemusten vastaanotto, tallentaminen ja tarkastaminen, sitoumuskäsittely, maksaminen sekä takaisinperintä.

Lue lisää

Kehittämistoiminta

neuvonta, hanketoiminta, investointien edistäminen, kehittämistoimien koordinointi, kylätoiminnan edistäminen ja koulutukset

Lue lisää

Muut viranomaistehtävät

hukkakaura- ja lausuntoasiat, riista- ja petoeläinvahingot ja eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat.

Lue lisää

Olemme mukana tässä

Joensuun seudun maaseutupalvelut

Tehtaantie 8
80400 Ylämylly

Leader tahkalogo negaEU lippu nega