A+ A A-

Päättynyt hanke

Kotona kylillä verkossa

Joensuun seudun Leader-yhdistys toteuttaa syksyn 2020 aikana hankkeen Kotona kylillä verkossa. Hankkeessa kutsutaan maaseudun asukkaat, kyläläiset, erilaisten virtuaalisten menetelmien pariin jonkin kiinnostavan teeman avulla. Hankkeessa järjestetään säännöllisesti virtuaalisia kylätapaamisia eli virtuaalikyläiltoja. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki. Oletpa sitten lähi-, etä- vaki- tai vapaa-ajanasukas tai kyläläinen lähde kuulolle!

Virtuaalisissa kyläilloissa on aina jokin mielenkiintoinen teema, joka kutsuu mukaan osallistumaan. Teema voi olla vaikkapa metsästys, käsityöt, ruoanlaitto tai liikunta. Ideoita teemoihin kysytään hankkeen aluksi kyläläisiltä. Teemoissa on mukana myös kyläyhdistysten toimintaan liittyviä aiheita.

Mielenkiintoisten teemojen kautta uusien etäyhteysmenetelmien käyttö tulee tutuksi ja ne otetaan käyttöön kylissä toivottavasti myös jatkossa. Hankkeessa kannustetaan kyläyhdistyksiä ja kylien asukkaita esimerkiksi viikoittaisten kyläkuulumisten vaihtamiseen virtuaalisesti. Haluamme osoittaa, että yhteisöllisyyttä voi kokea myös virtuaalisesti.

Kotona kylillä verkossa hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun.

----

Syksyn virtuaaliset kyläillat

Tiedustelimme kesän aikana kylätoimijoilta, mitä teemoja iltoihin kaivataan. Ideoiden ja toiveiden pohjalta muodostui teemaillat. Pidämme illat tiistaisin klo 18. Illat rakentuvat asiantuntijan ja paikallisen kyläkokemusasiantuntijan puheenvuoroista. Lisäksi varaamme aikaa yhdessä tekemiselle, keskustelulle ja kokemusten vaihtamiselle. Muutokset ovat vielä mahdollisia.

Leader-yhdistys avustaa ja neuvoo virtuaalisiin kyläiltoihin liittymiseen ja kannustaa kyliä kokoontumaan myös etäkatsomon äärelle. 

Otamme palautetta ja kehittämisajatuksia illoista, jätä oma palautteesi tästä


Tervetuloa mukaan linjoille!

Lisätietoja toiminnasta: Tanja Airaksinen, p. 040 513 9249, tanja.airaksinen(a)maakaista.fi