Pohjois-Karjalan Vuoden 2022 kyläksi valittiin Ahmovaara, kunniamaininta Nurmijärvelle

kesäkuu 13, 2022

Pohjois-Karjalan Vuoden kylä 2022 julkistettiin lauantaina 11.6.2022 Avoimet Kylät -päivänä.

Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto valitsivat Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi 2022 Ahmovaaran Juuasta. Kylä toimii erittäin aktiivisesti kylän ja kyläläisten hyväksi. Kylä on osoittanut monipuolisella toiminnallaan uudenlaista ajattelua maaseudun kehittämiseen, elinvoiman lisäämiseen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen. Kylä tekee yhteistyötä kolmen kunnan alueella (Juuka, Polvijärvi ja Lieksa), kunta- ja kylärajoista riippumatta. Ahmovaaran tekemisen ote on innovatiivinen, ja sen toiminta on säteilevää, osallistavaa ja kekseliästä. Voittajakylä pääsee ehdolle valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun, jonka järjestää Suomen Kylät ry. 

Lisäksi Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto palkitsi Vuoden kylä 2022-kilpailun kunniamaininnalla Nurmijärven kylän Lieksasta ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä alueen ja kylätoiminnan hyväksi. Nurmijärven kylä edustaa esimerkillisesti pohjoiskarjalaista kylätoimintaa, jossa yhteistyö ja talkoohenki korostuvat. Kylässä on osallistava, iloinen ja rento tekemisen meininki.

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Lue lisää Vuoden kylä -palkinnosta Pohjois-Karjalan Kylät ry:n verkkosivuilta.

Lisätietoja: 
Kyläasiamies Maarit Hämäläinen-Koljonen
p. 044 2940 800
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot