Tee makumatka maalle Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta 2022!

elokuu 08, 2022

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10.9.2022.

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo yli 70 kohdetta. Joukko on ilahduttavan laaja: mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia, sekä maaseudun yhdistyksiä. Mukana olevat tilat ja yrittäjät Pohjois-Karjalasta löydät osoitteesta: https://ostatilalta.fi/hae-jarjestajia/?fwp_maakunta=pohjois-karjala
L
isäksi Lähiruokapäivä rantautuu perinteisten syysmarkkinoitten yhteyteteen Joensuun torille 9. - 10.9. Torin ohjelman löydät Joensuun Virran sivuilta: https://www.joensuunvirta.fi/tapahtumat/syysmarkkinat-2022

Lähiruokapäivä on oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Ota siis Lähiruokapäivä seurantaan myös sosiaalisessa mediassa sekä nappaa parhaat vinkit sekä kohdesuositukset Facebookissa ja Instagramissa (@lahiruokapaiva). Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle!

Mikä on Lähiruokapäivä? Lähiruokapäivän aikana voit tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Lisätietoja löydät osoitteesta. www.lähiruokapäivä.fi

 

Lahiruokapaiva tunnus vaaleanpunainen PERUS rgb fi highres

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot