Hanhituhot haltuun - uusia mahdollisuuksia hanhituhojen vähentämiseen

marraskuu 23, 2022

Vuonna 2023 viljelijöille tulee uusia mahdollisuuksia ennaltaehkäistä hanhituhoja. Uudistuvan korvausjärjestelmän myötä on jatkossa mahdollista saada tukea myös hanhituhoja ennaltaehkäisevään työhön. Lisäksi niin sanottujen lintupeltojen ehdot järkevöityvät uuden maatalouden rahoituskauden myötä.

Valtakunnallisesti Pohjois-Karjala ja Etelä-Karjala ovat kärsineet viime vuosina eniten hanhituhoista. Pohjois-Karjalassa on tehty pitkään hedelmällistä yhteistyötä viljelijöiden ja keskeisten toimijoiden välillä hanhien pelloille aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi. Pohjois-Karjalassa on käynnistynyt pilottihanke hanhituhojen ennaltaehkäisyyn, jota koordinoi ProAgria Itä-Suomi

Hankkeessa pilotoidaan alueellista kokonaissuunnittelua hanhille tarkoitettujen peltojen ja sadontuotantopeltojen välille. Lintupeltosuunnittelu aloitetaan Tohmajärven ja Liperin alueilla. Tohmajärvellä ja Liperissä järjestetään 7.12 ja 8.12 viljelijöille suunnatut keskustelutilaisuudet, joissa käsitellään lintupeltojen sijoittumista ja uusia tukiehtoja sekä muuttuvan korvausjärjestelmän mahdollisuuksia.

Hanhituhot haltuun -keskustelutilaisuudet
ke 7.12 klo: 9.30-13.00 Tohmajärvi, Tohmajärven valtuustosali- Järnefeltintie 1. Lisätietoja Tohmajärven tilaisuudesta.
to 8.12 klo: 9.30-13.00 Liperi Penttilä-sali Koulukuja 1. Lisätietoja Liperin tilaisuudesta.

Lisätietoja:
Hankevastaava Sini Mustonen ProAgria Itä-Suomi
p. 050 341 8520
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lajivahinkokoordinaattori Mika Pirinen Pohjois-Karjalan ELY-keskus
p. 029 5026 214
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hanhipeltosuunnittelu-hankkeen toiminta-aika on 1.11.2022-30.6.2023. Hankkeen rahoittajana on Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, ProAgria Itä-Suomi ja osarahoittajana Ympäristöministeriö.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot