Pohjois-Karjalan virkistysreitit koottiin yhteen paikkaan

huhtikuu 21, 2023

Maakunnan luontopolut, hoidetut ladut ja pyöräilyreitit ovat nyt entistä paremmin ja helpommin löydettävissä Outdoor Active ‑verkkoalustalta. Pohjois-Karjalan kunnat ovat keränneet alustalle tietoa maakunnan virkistysreiteistä ja palveluista, joista VisitKarelia on tehnyt koostesivun verkkosivuilleen. Mukana on myös Leader-tukea saaneita reitistöjä.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan selkeästi merkityistä ulkoilureiteistä. Tämä vastaa myös kovassa nousussa olevaan omatoimiseen luontomatkailuun. Reittien kokoaminen matkailusivuston alle tehostaa niiden löydettävyyttä, markkinointia ja mahdollistaa niiden linkittämisen osaksi muita matkailupalveluita. 

- Kun keskitämme matkailun markkinointia meidän sivuillemme, niin voimme tukea eri palveluiden näkyvyyttä muun muassa maksullisilla kampanjoilla. Virkistysreittien osalta voimme laajentaa kohderyhmiä lajiharrastajista esimerkiksi eri ulkoilumahdollisuuksia etsiviin perheisiin ja luonnosta nautiskeleviin matkailijoihin, kertoo sisällöntuottaja Marianne Markkanen VisitKareliasta.

Taustalla on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja VisitKarelian yhteinen Pohjois-Karjalan virkistysreitit kansainväliseksi menestysvaltiksi ‑hanke, jota on rahoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla (AKKE).

- Hankeajatus virisi eri toimijoilta tulleista toiveista, että maakunnan reittiverkosto pitäisi saada paremmin esille ja löydettäväksi. Outdoor Active valikoitui alustaksi monipuolisuutensa ja kansainvälisyytensä vuoksi. Lieksassa alusta oli jo käytössä, joten heidän positiiviset kokemuksensa auttoivat valinnassa. Kuntien sitoutuminen mukaan hankkeeseen oli tärkeää, josta erityiskiitos heille – ilman heidän työpanostaan ei olisi ollut mahdollista saada näin kattavaa sisältöä koko maakunnasta tällä aikataululla, hankkeesta maakuntaliitossa vastannut maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka

Pohjois-Karjalan ulkoilureitit löydät Visit Karelian sivuilta https://www.visitkarelia.fi/ulkoilureitit

Lisätiedot:

maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka
p. 050 593 7269
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

sisällöntuottaja Marianne Markkanen
p. 040 487 4897
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,

 

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot