Haku käynnissä

Nuoriso-Leader

Nuoriso-Leader haku on käynnissä 15.9 - 15.10.2022 välisen ajan. Nuoriso-Leaderissä nuoret pääsevät kokeilemaan rahoituksen hakua, käsittelyä ja myöntöä. 

Nuorille on varattu rahasumma, josta nuoret voivat hakea rahoitusta pieniin toimenpiteisiin tarpeidensa mukaan. Paikkakuntien nuorisohallitukset ovat määritelleet haettavan tuen määrän seuraavasti: Tohmajärvi 50-800 euroa, Rääkkylä 50-500 euroa, Kitee ja Kesälahti 50-700 euroa.

Rahoitusta voi hakea sekä investointeihin että kehittämiseen. 

Jos haet rahoitusta nuoren yritystoimintaan, voit hakea rahoitusta yksin. Jos taas haet rahoitusta harrastus- tai vapaa-ajan toimintaan, tulee hakijana olla vähintään kolmen nuoren porukka.

Jos hakija on alaikäinen, tulee hankkeella olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Voit pyytää vastuuhenkilöksi esimerkiksi huoltajaasi tai nuorisotyöntekijää.

Hakeminen

Rahoitushakemuksen voi jättää hakulomakkeen kautta. Nuorisohallitus tekee päätökset hakemuksista ja päätökset ilmoitetaan hakijoille marraskuussa 2022.  

Hakemusten käsittely

Hakemusten hyväksymisestä vastaavat nuorisohallitukset. Paikkakunnittaiset nuorisohallitukset on koottu maaliskuussa 2022 Kiteelle, Tohmajärvelle, Rääkkylään ja Kesälahdelle. Jokaisen paikkakunnan nuorisohallituksessa on 4–6 henkilöä jotka ovat iältään 13–25-vuotiaita. Nuorisohallituksen tehtävä on määrittää rahoituksen myöntökriteerit sekä arvioida ja tehdä päätökset saapuneille hakemuksille.

Nuorisohallitusten linjaamat myöntökriteerit:

  • Edistää harrastusmahdollisuuksia tai vapaa-ajan viettoa
  • Tarjoaa uutta tekemistä tai toimintaa nuorille
  • Parantaa yhdessäolon mahdollisuuksia ja edistää yhdessä oloa
  • Hyöty kohdistuu mahdollisimman monelle
  • Kyseessä on uusi palvelu
  • Hanke liittyy nuoren yritystoiminnan tukemiseen

Kysy lisää

Voit kertoa rahoituksen kohteestasi tai ideastasi jo etukäteen nuorisotyöntekijällesi tai Jetinan henkilöstölle. Hakemuslomakkeen voi täyttää itsenäisesti, mutta mikäli tarvitset apua, autamme sinua!

Ritva Rönkä, puh. 050 346 3162
Minna Juutinen, puh. 040 682 8559
Maare Karjalainen, puh. 050 367 7660 

toimisto@jetina.fi

Kiteen ja Kesälahden nuorisopalvelut
Rääkkylän nuorisopalvelut
Tohmajärven nuorisopalvelut

nuoriso-leader-kuvake.png

Publish modules to the "offcanvs" position.