Haku päättynyt

Nuoriso-Leader

Nuoriso-Leader hakuaika kevään 2023 hankkeisiin on päättynyt. Nuorisohallitukset käsittelevät parhaillaan hankehakemuksia. Tuloksista ilmoitetaan hakijoille maaliskuun 2023 aikana. 

 Nuoriso-Leaderissä nuoret pääsevät kokeilemaan rahoituksen hakua, käsittelyä ja myöntöä. Nuorille varataan rahasumma, josta nuoret voivat hakea rahoitusta pieniin toimenpiteisiin tarpeidensa mukaan. Rahoitusta voi hakea sekä investointeihin että kehittämiseen. 

Jos haet rahoitusta nuoren yritystoimintaan, voit hakea rahoitusta yksin. Jos taas haet rahoitusta harrastus- tai vapaa-ajan toimintaan, tulee hakijana olla vähintään kolmen nuoren porukka.

Jos hakija on alaikäinen, tulee hankkeella olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Voit pyytää vastuuhenkilöksi esimerkiksi huoltajaasi tai nuorisotyöntekijää.

Hakeminen

Rahoitushakemuksen voi jättää tämän sähköisen hakulomakkeen kautta. Nuorisohallitus tekee päätökset hakemuksista maaliskuussa 2023. Päätökset ilmoitetaan hakijoille hallitusten käsittelyn jälkeen. 

Kenelle?Hakijana voivat olla 13-25 vuotiaat Keski-Karjalassa asuvat nuoret.- Nuorten porukka, johon kuuluu vähintään kolme (3) nuorta.- Mikäli hakijana on nuoriyrittäjä, rahoituksen voi tällöin vain saada yksin. 

Mihin rahoitusta voi saada?- Nuorten yrityskokeilut esim. hankinnat ja markkinointikulut.- Nuorten yhteisen tekemisen järjestelykuluihin esim. tapahtumat, retket jne.- Nuorten harrastusvälineisiin, hyödyn tulee kohdistua mahdollisimman monelle. 

Mihin rahoitusta ei voi saada?- Normaalista, jatkuvasta toiminnasta aiheutuviin kuluihin, vuokrat, jäsenmaksut jne.- Yksityiskäyttöön tuleviin hankintoihin (esim. henkilökohtaiseen harrastustoimintaan mm. mopon/auton varaosiin/työkaluihin, oman hevosen/koiran/kissan/gerbiilin varusteisiin).

Hakemusten käsittely

Hakemusten hyväksymisestä vastaavat nuorisohallitukset. Paikkakunnittaiset nuorisohallitukset on koottu maaliskuussa 2022 Kiteelle, Tohmajärvelle, Rääkkylään ja Kesälahdelle. Jokaisen paikkakunnan nuorisohallituksessa on 4–6 henkilöä jotka ovat iältään 13–25-vuotiaita. Nuorisohallituksen tehtävä on määrittää rahoituksen myöntökriteerit sekä arvioida ja tehdä päätökset saapuneille hakemuksille.

Nuorisohallitusten linjaamat myöntökriteerit:

  • Edistää harrastusmahdollisuuksia tai vapaa-ajan viettoa
  • Tarjoaa uutta tekemistä tai toimintaa nuorille
  • Parantaa yhdessäolon mahdollisuuksia ja edistää yhdessä oloa
  • Hyöty kohdistuu mahdollisimman monelle
  • Kyseessä on uusi palvelu
  • Hanke liittyy nuoren yritystoiminnan tukemiseen

Jos olet kiinnostunut nuorisohallituksen työskentelystä ja haluaisit mukaan toimintaan, otathan yhteyttä tuttuun nuorisotyöntekijääsi tai Jetinan toimistolle. 

Raportointi

Kun olet toteuttanut hankkeen, muistathan raportoida hankkeen onnistumisesta raportointilomakkeen kautta. 

Kysy lisää

Voit kertoa rahoituksen kohteestasi tai ideastasi jo etukäteen nuorisotyöntekijällesi tai Jetinan henkilöstölle. Hakemuslomakkeen voi täyttää itsenäisesti, mutta mikäli tarvitset apua, autamme sinua!

Ritva Rönkä, puh. 050 346 3162
Minna Juutinen, puh. 040 682 8559
Maare Karjalainen, puh. 050 367 7660 

toimisto@jetina.fi

Kiteen ja Kesälahden nuorisopalvelut
Rääkkylän nuorisopalvelut
Tohmajärven nuorisopalvelut

nuoriso-leader-kuvake.png
keski-karjalan-jetina-logo.svg

Hae rahoitustaa

Omat hankkeet

Yhdistys