Koko alue 

Työlle tekijöitä - työvoiman saatavuus maaseudulla-webinaarin

22.3.2022, 9.00 - 12.00

 

Monilla maaseutualueilla korkean työttömyysasteen ajoista on siirrytty työvoimapulan aikakauteen. Työvoiman vetovoimatekijöihin panostamisesta on tullut yhä tärkeämpää. Miten yritykset ja kunnat voivat houkutella työvoimaa ja millainen rooli kyläyhteisöillä tässä kokonaisuudessa on? Millaisia maaseudun kehittämisen välineitä on käytettävissä työvoiman veto- ja pitovoiman parantamiseen? Tule tutustumaan Vuolijoen kylän malliin, oppimaan uutta ja vaihtamaan ajatuksia maaseudun monista mahdollisuuksista.

Ajankohta: tiistai 22.3.2022 klo 9–12
Paikka: https://www.suomen.tv/
Kohderyhmä: kaikki maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet

Ohjelma

Tilaisuuden fasilitoivat verkostopalvelut-yksikön johtaja Teemu Hauhia Ruokavirastosta ja
toiminnanjohtaja Veli-Matti Karppinen Kainuun nuotta ry:stä.

klo 9.00 Alkusanat
Teemu Hauhia ja Veli-Matti Karppinen

klo 9.05 Tervetuloa!
osastonjohtaja Raisa Ikonen, Ruokavirasto

klo 9.15 Kainuusta kuuluu – katsaus Kainuun työvoimatilanteeseen
työvoima-asiantuntija Atte Laitinen, Kainuun ELY-keskus

klo 9.40 Mitä tapahtuu Vuolijoella?

klo 10.30 Tauko

klo 10.45 Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä -hankkeesta rohtoja Keski-Karjalan
työvoimapulaan
projektipäällikkö Risto Kankaanpää, Keski-Karjalan kehittämisyhdistys ry

klo 11.05 Miten yritys- ja hankerahoituksen välineitä voidaan käyttää maaseudun parhaaksi?
johtava asiantuntija Reijo Martikainen, Ruokavirasto
ylitarkastaja Ruusa Kangas, Ruokavirasto

klo 11.30 Kommenttipuheenvuorot

klo 12.00 Tilaisuus päättyy

Webinaarin järjestää Ruokavirasto

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot