Koko alue
Työlle tekijöitä - työvoiman saatavuus maaseudulla-webinaarin
22.3.2022, 9.00 - 12.00
Monilla maaseutualueilla korkean työttömyysasteen ajoista on siirrytty työvoimapulan aikakauteen. Työvoiman vetovoimatekijöihin panostamisesta on tullut yhä tärkeämpää. Miten yritykset ja kunnat voivat houkutella työvoimaa ja millainen rooli kyläyhteisöillä tässä kokonaisuudessa on? Millaisia maaseudun kehittämisen välineitä on käytettävissä työvoiman veto- ja pitovoiman parantamiseen? Tule tutustumaan Vuolijoen kylän malliin, oppimaan uutta ja vaihtamaan ajatuksia maaseudun monista mahdollisuuksista. Ajankohta: tiistai 22.3.2022 klo 9–12 Ohjelma Tilaisuuden fasilitoivat verkostopalvelut-yksikön johtaja Teemu Hauhia Ruokavirastosta ja klo 9.00 Alkusanat klo 9.05 Tervetuloa! klo 9.15 Kainuusta kuuluu – katsaus Kainuun työvoimatilanteeseen klo 9.40 Mitä tapahtuu Vuolijoella? klo 10.30 Tauko klo 10.45 Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä -hankkeesta rohtoja Keski-Karjalan klo 11.05 Miten yritys- ja hankerahoituksen välineitä voidaan käyttää maaseudun parhaaksi? klo 11.30 Kommenttipuheenvuorot klo 12.00 Tilaisuus päättyy Webinaarin järjestää Ruokavirasto
Paikka: https://www.suomen.tv/
Kohderyhmä: kaikki maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet
toiminnanjohtaja Veli-Matti Karppinen Kainuun nuotta ry:stä.
Teemu Hauhia ja Veli-Matti Karppinen
osastonjohtaja Raisa Ikonen, Ruokavirasto
työvoima-asiantuntija Atte Laitinen, Kainuun ELY-keskus
työvoimapulaan
projektipäällikkö Risto Kankaanpää, Keski-Karjalan kehittämisyhdistys ry
johtava asiantuntija Reijo Martikainen, Ruokavirasto
ylitarkastaja Ruusa Kangas, Ruokavirasto