A+ A A-
Kylät 12.5.2020

Hummovaaran kylätalon pihalla leikitään yhdessä ulkona

Kävimme Hummovaaran kylätalon pihalla tutustumassa Jetinan teemahankkeesta rahoitusta saaneeseen lasten ulkoleikkipaikkaan.

Hummovaaran kylällä asuva Hanna Kaihoniemi kertoo, että leikkipuisto on ollut viikoittain käytössä vähälumisen talven aikaan.  

- Meillä on ollut kylätalolla perhekerho näin tiistaisin, mutta koronan takia ollaan siitä tauolla. Kuitenkin kerran viikkoon kokoonnumme leikkikentälle porukalla leikkimään. Muutenkin koronan takia lapset viettävät enemmän aikaa ulkona, joten leikkipuistossa on ollut enemmän kävijöitä, Hanna kertoo.  

-Meidän lapsemme käyvät leikkipaikalla itsenäisesti joka päivä, monta kertaa päivässä. Isommat lapset tykkäävät käydä trampoliinilla hyppimässä ja istuskelemassa. Trampoliini onkin ehkä keinujen lisäksi sellainen laite, mikä on tarkoitettu myös isommille lapsille. Hiekkalaatikko on ollut niin kovassa käytössä, että se kaipaisi jo hiekkatäydennystä, Hanna jatkaa.

Hannan mielestä leikkipuistoon osattiin valita laitteita, jotka palvelevat mahdollisimman laajan ikäskaalan lapsia. Lapset kun tunnetusti kasvavat nopeasti.  Satunnaisesti leikkikentällä on ollut leikkijöitä kauempaakin, ainakin Puhoksesta ja Kesälahdelta.

- Itse ajattelen näin, että yleinen leikkipaikka tarjoaa virikettä, eikä laitteita tarvitse jokaisen nyt itselle hankkia ja näin ollen se tuo myös yksityistaloudellisesta säästöä, Hanna päättää.

Maare Karjalainen

Toiminnanjohtaja
Keski-Karjalan Jetina ry

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa