A+ A A-
Kylät 9.12.2014

Belgian telttaretkeltä leipää ja sirkushuveja

Belgian telttaretkeltä leipää ja sirkushuveja Kaisa Kervinen

Teatteri otsot ry:n yleishyödyllinen investointihanke on keskittynyt Teatteri-Traktori -nimellä tutummaksi tulleen teatteriryhmän esitystekniikan ja kaluston kehittämiseen. Iso osa Joensuun seudun Leader ry:n rahoittamaa hanketta on ollut käytetyn sirkusteltan hankinta. Teltta mahdollistaa esitysten ja tapahtumien järjestämisen pitkin kyliä säässä kuin säässä. Sade ei haittaa ja sirkusteltta tuo oman tunnelmansa. Tavoitteena on ollut mahdollistaa toimintaa parhaimman kesäkauden ulkopuolella ja tuoda toivottavasti siten myös leipää pöytään teatterintekijöille ainakin osa-aikaisesti.

Ei ihan yksinkertaista

Käytetyn sirkusteltan hankinta ei ole aivan yksinkertaista ja vaatii paljon etukäteisvalmisteluja. Lainsäädäntö, hankkeille astetetut velvollisuudet ja asetusten koukerot tulee selvittää ennenkuin voi laittaa tuumasta toimeen. Käytettyjä, sopivan kuntoisia- ja kokoisia telttoja ei löydy myöskään lähimarkettien pihamyymälöistä.

- Etsimme pitkään sopivaa sirkustelttaa. Hinta, kunto ja koko piti olla kohdallaan. Vietimme aika monta hetkeä verkossa erilaisilla sivustoilla ja teimme todellista salapoliisityötä jotta saisimme meidän ja yhteistyökumppaneiden tarpeeseen sopivan teltan. Tarjouksia tuli Kiinasta asti. Onneksi lopulta sopiva teltta löytyi Euroopasta. Myös teltan kuljetuskalusto piti etsiä. Traileri hankittiin monen vaiheen jälkeen yllättävän läheltä Mikkelistä, kertoo hankkeen puuhamies Tomi Kervinen.

Sirkuselämästä Belgiassa ja kylätapahtumiin Suomessa

Teltan haku suoritettiin autolla, halvimman ja nopeimman tavan mukaan edeten. Teltta on palvellut pientä sirkusta Belgiassa ja odottaa nyt kesää jolloin sen tehtävänä on suojata ja tarjota omintakeinen esiintymispaikka pohjoiskarjalaisille esityksille ja tapahtumille. Teatteri-Traktorilaisilla on jo pitkälle vietyjä suunnitelmia teltan käytölle.

- Telttaa nähdään varmasti ainakin Joensuussa ensi kesänä. Teltta on helppo pystyttää ja se kulkee tavallisen auton perässä, joten sen voi viedä monenlaisiin paikkoihin, mikä mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen ympäri vuoden, pohtii Tomi Kervinen.

Joensuun seudun Leader ry on nyt päättyvällä rahoituskaudella tukenut useita yleishyödyllisiä, yhdistysten toteuttamia investointihankkeita, joilla on parannettu eri tavoin yhteisöjen toimintavalmiuksia. Kuten aina leader-hankkeissa, myös investointihankkeissa tehdään aina runsaasti talkootyötä.

Kaisa Kervinen

Maaseudun sivistysliitto Itä-Suomi

yhteisökehittäjä

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa