Maatalouteen investoidaan Pohjois-Karjalassa

31.8.2016 Mari Voutilainen

Vuoden 2016 kolmas maatilojen investointitukien tukijakso päättyi elokuun puolivälissä. Pohjois-Karjalan ELY-keskus vastaanotti 18 maatalouden investointitukihakemusta, joista kahdeksan on navettainvestointeja.

- Tukijakso oli Pohjois-Karjalassa kohtuullisen vilkas, kun huomioimme maataloustuotannon tämänhetkiset taloudelliset haasteet, kertoo yritysasiantuntija Tapio Leinonen.

Uusia navetoita maakuntaamme nousee kolme.Viljelijät hakivat tukea myös peruskorjaushankkeisiin, tuotantovarastojen rakentamiseen, salaojituksiin ja ympäristön tilaa parantaviin hankkeisiin sekä lampolan rakentamiseen.

Investointien kokonaiskustannusarvio on yhteensä 4,6 miljoonaa euroa ja haettu avustus yhteensä 1,6 miljoonaa euroa. Investointeihin liittyvää korkotukilainaa maatalousyritykset hakivat yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.

Nuoren viljelijän aloitustukien määrä on kääntynyt nousuun

Nuoren viljelijän aloitustuen kolmas tukijakso päättyi heinäkuun lopussa. Tänä vuonna Pohjois-Karjalassa nuoren viljelijän aloitustukea on hakenut 13 viljelijäksi aikovaa. Tämä on selvästi enemmän kuin edellisenä vuotena, jolloin tukea myönnettiin Pohjois-Karjalassa vain yhdeksän maatilan sukupolvenvaihdokseen.

- Maatilojen sukupolvenvaihdosten määrässä näkyy vielä vuoden 2014 runsas aloitustukien määrä, tuolloin aloitustuki myönnettiin 47:lle pohjoiskarjalaiselle maatilalle. Tuolloin tukien määrään vaikutti luopumistuen ehtojen muutos vuoden 2015 alussa, kertoo yritysasiantuntija Mauri Räsänen.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus myöntää tukea maatilojen investointeihin ja kehittämiseen sekä sukupolven- ja omistajanvaihdoksiin. Maatalouden investointituet myönnetään tukijaksoittain.

Lisätietoja

Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Yritysasiantuntija Tapio Leinonen, puh. 02950 26073, tapio.leinonen @ ely-keskus.fi
Yritysasiantuntija Mauri Räsänen, puh. 02950 26100, mauri.rasanen @ ely-keskus.fi

Mari Voutilainen

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot