Kesäksi uuteen pihattoon

25.4.2017 Mari Voutilainen
Satu Koistinen, Tane ja Mikko Kinnunen. Satu Koistinen, Tane ja Mikko Kinnunen.

Satu Koistisen kotitilalla Liperissä vasarat alkoivat paukkua viime vuoden lokakuussa. Huhtikuun puolessa välissä uuden pihaton sisäseinää koristaa jo teksti ”No farms, no food”.

Uudessa robottipihattonavetassa on 74 lehmäpaikkaa ja parisenkymmentä hiehopaikkaa. Navetta on ihanan valoisa. Satu toteaakin, että on kivempi tehdä töitä, kun ympäristö on viihtyisä.

Uusi navetta on Ollilan maito Oy:n omistuksessa. Osakkaina yhtiössä ovat Satu ja hänen miehensä Mikko Kinnunen. Lisäksi Sadulla on maatilayhtymä yhdessä äitinsä kanssa.

ollila2

Uudet asukkaat läheltä

Asukkaat uuteen navettaan tulevat toiselta liperiläiseltä tilalta.
- Tila, josta eläimet tulevat lopettaa lypsykarjan pitämisen. Tämä oli meidän kaikkien onni, että saamme hyvin lypsävät ja hyvin pidetyt, luomussa olevat lehmät tästä läheltä meille. Ihan jännä nähdä, miten mammat tulevat meillä viihtymään, Satu hymyilee.

Uusi pihatto tulee olemaan Sadun ja Mikon lisäksi myös 11 kuukautta vanhan bordercollie-Tanen tuleva työpaikka. Tanen hommia on karjan paimentaminen.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus myönsi viime vuonna maatalouden investointitukea 57 kohteeseen yhteensä 2,4 miljoonaa euroa. Myös Ollilan maito Oy on saanut tukea Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Pihaton rakentamisen kustannusarvio oli 1,2 miljoonaa euroa.

Tutustu tilastoihin

Mari Voutilainen

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot