Maatilapäivä kutsuu Juukaan 14.7.

3.7.2017 Reeta Rönkkö
Maatilojen avoimissa ovissa pääsee tutustumaan mm.vasikoihin. Maatilojen avoimissa ovissa pääsee tutustumaan mm.vasikoihin. Mari Voutilainen

Heinäkuun puolivälissä Juuassa on loistava mahdollisuus kurkistaa maatilojen elämään. Kolme lähekkäin sijaitsevaa maatilaa Vuokon kylällä avaa ovensa vierailijoille ja kutsuu käymään. Perjantaina 14.7. klo 11 – 15 on tarjolla monenlaista nähtävää ja tehtävää.

- Osallistuin keväällä MTK:n järjestämään koululähettiläs -koulutukseen ja siellä puhuttiin paljon siitä, miten ajantasaista tietoa maatilan elämästä saisi välitettyä etenkin lapsille ja nuorille. Siitä heräsi idea kutsua kiinnostuneet käymään omalla tilalla. Ja kun meitä on tässä vierekkäin kolme erilaista maatilaa, niin päätin kysellä muitakin mukaan, kertoo tilaisuuden ideanikkari Heidi Nevalainen.

Lähekkäin sijaitsevat tilat kattavat monta eri tuotantosuuntaa. Samalta peltoaukealta löytyy kaksi maitotilaa ja lihakarjatila. Lisäksi tiloilla on viljanviljelyä.

- Tapahtuman aikana pääse tutustumaan tuotantorakennuksiin ja laitumella oleviin eläimiin. Toki esillä on myös pienempiä kotieläimiä ja lapsille on tarjolla ratsastusta sekä rehupaalien maalausta. Lisäksi näytillä on tilojen nykyaikaisia maatalouskoneita sekä vanhoja koneita Polvelan papattajien esittelemänä. Ja pientä purtavaakin on tarjolla, Heidi lupaa.

Paikallinen MTK-yhdistys on tapahtuman pääjärjestäjä. Mukana menossa ovat myös Joensuun seudun maaseutupalvelut sekä ainakin Osuuskunta Itämaito ja Atria. Koko tuotantoketju on siis esillä.

- Olen todella ylpeä meidän tuottajaväestä, joka keskellä kesäkiireitä on valmis järjestämään näin monipuolisen tapahtuman. Juuan MTK -väki on muutenkin kiitettävän aktiivista porukkaa lähiruokaan liittyvän markkinoinnin suhteen. Toimintaansa jatkavia ja kehittyviä maatiloja löytyy ja nyt niihin on kaikkien mahdollista tutustua, iloitsee maaseutuasiamies Alina Koponen

Heinäkuun puolivälissä kannattaa siis suunnata kohti Juukaa ja maatilapäivää!

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Juuan MTK:n facebook -sivuilta täällä.

 

Reeta Rönkkö

Reeta Rönkkö

Maaseudun sivistysliitto Itä-Suomi

kyläkehittäjä

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot