A+ A A-
Nuoriso 11.6.2021

Tutustuin työelämään Jetinalla

Airi ja Aada Sovintolassa Airi ja Aada Sovintolassa Aada Kuikka

TET harjoitteluni sisältö oli tutustua Kesälahden Sovintolaan ja kirjoittaa pieni juttu Maakaista.fi -sivustolle. Työpäivä eli kuusi tuntia riitti mainiosti tähän työhön. Lisäksi Jetinan toimistolla tehtäväni oli testata yhdistyksen fatbike pyöriä.

Kävin tutustumassa Kesälahden Kulttuuriseuran ostoksia sisältävään teemahankkeeseen. Kesälahden Kulttuuriseuran näyttelytilat sijaitsevat Kiteen Kesälahden pitäjän keskustassa, Sovintola nimisessä suuressa keltaisessa talossa.

kuva3

Kuva: https://www.kylaan.fi/products/sovintola-kesalahti

Kulttuuriseuran puheenjohtaja Airi Turunen kertoi Keski-Karjalan Jetina ry:n Raksa, Remppa ja ostokset teemahankkeesta, josta he ovat hakeneet rahoitusta näyttelyihin tarvittaviin kolmisivuisiin ständeihin. Kolme sivua tarkoittaa nimensä mukaisesti yhtä omilla jaloillaan seisovaa kolmisivuista seinää, johon voidaan pienten naulojen avulla asettaa tauluja. Ständeillä saadaan lisätilaa näyttelyyn tuleville tauluille, näin ikkunatilat voidaan hyödyntää näyttelytilana tehokkaammin.

Ennestään Kulttuuriseuralla on yksi ständi ja nyt uudesta teemahankkeesta he hakevat rahoitusta vielä viidelle uudelle ständille. Ständien kehittäjänä ja tekijänä toimii kesälahtelainen Jukka Solonen.

kuva2

Kolmisivuinen ständi. Kuvaaja: Aada Kuikka

Kulttuuriseuran tiloissa olleet näyttelyt ovat olleet matkailijoiden kuin paikallisten asukkaiden kesken erittäin suosittuja, myös lähikoulujen oppilaat hyödyntävät Kulttuurinseuran tarjoamaa taidetta opinnoissaan, monin eri keinoin, kertoo Airi Turunen.

Tulevan kesän kulttuuritarjonnassa on Kuutti Lavosen ja Pentti Hakolan taidetta. Taidan käydä katsomassa näyttelyt, minulle jäi hyvä ja rauhallinen mieli ensimmäisestä käynnistäni Kesälahden Kulttuuriseuran tiloissa.

Kirjoittaja : Keski-Karjalan Jetina ry:n TET harjoittelija Aada Kuikka, Parikkala

 

 

Maare Karjalainen

Toiminnanjohtaja
Keski-Karjalan Jetina ry

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa