A+ A A-
Yrittäjyys 4.5.2021

Käsillä tekemisen palo roihuaa vahvasti

Moni haaveilee työstä ja ammatista, jossa voi yhdistää harrastuksen ja elannon ansaitsemisen. Nurmeslaisen Mervi Säppi-Väisänen on onnistunut tuon haaveen toteuttamisessa, sillä hän on taiteillut tatuointeja, tehnyt lävistyksiä ja valmistanut luukoruja jo reilun vuosikymmenen Zappi Ky:n yrittäjänä.

- Piirtämällä olin aina halunnut elättää itseni, ja tatuointejakin minulla oli jo pidempään. Oma yrityskin oli haaveissa pitkään. Sitten tuli tilanne, että saatiin talolaina maksettua, joten päätettiin, että kokeillaan nyt tai ei koskaan, Säppi-Väisänen muistelee vuonna 2008 aloittaneen yrityksen syntyhetkiä.

Oman yrityksen perustamiseen hänellä oli vankka pohja, sillä taustalla ovat muun muassa mallipukineiden valmistajan, myyntimerkantin, tekstiiliartesaanin tutkinnot ja yrittäjän ammattitutkinto sekä Thaimaassa käyty tatuointikoulutus. Laaja-alaisen työ- ja koulutushistorian myötä Zappi Ky:n palvelutarjotinkin on melko lailla mittava.

-Tatuoinnit ja lävistykset ovat luonnollisesti se kivijalka, mutta lisäksi teen kestopigmentointeja ja valmistelen koruja luusta. Tatuoinnit vievät tällä hetkellä suurimman osan työajasta, mutta yritän tehdä mahdollisimman paljon myös noita luupuolen juttuja, Säppi-Väisänen kertoo.

zappi

 

Tatuoinnit ovat tällä hetkellä Mervi Säppi-Väisäsen yrityksen kivijalka, mutta hän pyrkii tekemääön luukoruja mahdollisimman paljon.

Paljon suunnittelua ja piirtämistä

Mervi Säppi-Väisäsen työtilat ovat Nurmeksen Jokikylässä, mutta Zappin väkeä on totuttu näkemään myös erilaisissa tapahtumissa ympäri maan. Säppi-Väisänen odotteleekin innolla tulevaa kesää ja mahdollisuutta tehdä yritystä tutuksi tatuoinneista ja lävistyksistä sekä luukoruista kiinnostuneille.

-Muutama hyvä paikka on löytynyt, joten kyllä tässä odotellaan jo, että kesällä pääsisi niihin osallistumaan. Eihän tuollaiset tapahtumat vielä mitenkään isoa kasvua liikevaihtoon tuo, mutta takaa ne osaltaan talven työt, kun ihmiset pääsevät tutustuman tekemisiimme, Säppi-Väisänen pohtii.

Tatuointeja on tehty ihmiskunnan historiassa useita tuhansia vuosia ja niiden merkitys on vaihdellut eri aikakausina. Tänä päivänä Zappi Ky:n asiakaskunta koostuu pääasiassa itäsuomalaisista tatuointien ystävistä, mutta luukorujen ostajat tulevat kauempaa.

-Tatuointiasiakkaat tulevat enimmäkseen akselilta Kajaani-Joensuu-Kuopio sekä näistä lähikunnista. Luukorujen ostajat ovat enemmän Etelä-Suomesta. Asiakaskunnassa on ihmisiä ihan laidasta laitaan, mutta jos joku ryhmä meidän tyypilliseksi asiakkaaksemme pitäisi nimetä, niin ne ovat keski-ikäiset naiset, Säppi-Väisänen kertoo.

Tatuoinneissa häntä viehättää se prosessi, jolla asiakkaan oma ajatus tai tatuointiartistin suunnitelma viedään kuvaksi iholle.

-Se on paljon suunnittelua, paljon piirtämistä ennen kuin päästään musteen kanssa taidetta tekemään. Kun on edelleenkin käsillä tekemisen palo, niin työssä viihtyy, Säppi-Väisänen vakuuttaa.

Kun työssä viihtyy, niin usko parempaan huomiseen säilyy vahvana, vaikka koronapandemia on näkynyt myös nurmeslaisen tatuointistudiolla.

-Enemmänhän tässä on saanut tehdä sihteerin töitä tukihakemuksien kanssa, mutta kunhan tästä jotenkuten selvitään, niin usko hyvää tulevaisuuteen on kova, Säppi-Väisänen päättää.

zappi2

 

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa