Varoitus
  • JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 107
A+ A A-
Yrittäjyys 4.8.2014

Värepilkki on kalastajien suosikki

Yrittäjä Päivi Purmonen ja seinällinen raksihuppuja. Yrittäjä Päivi Purmonen ja seinällinen raksihuppuja. Katja Asikainen

Päivi Purmonen on aina ollut innokas kalastaja ja haaveillut itsenäisestä yrittäjyydestä jo vuosia. Keväällä 2013 pätkätyöt vaihtuivat yrittäjän arkeen, kun Purmonen osti yli 30 vuotta toimineen Värepilkki-yrityksen joensuulaiselta Martti Korhoselta. Nyt pilkit ja kalastustarvikkeet valmistuvat Tohmajärven Uudessa-Värtsilässä, entisellä Peijonniemen koululla.

Yrityskauppa Martti Korhosen kanssa kävi vaivattomasti. Tomerana ihmisenä Päivi Purmonen tarttui puhelimeen ja soitti Korhoselle kysyäkseen olisiko yritys kaupan. Myyjä mietti asiaa muutaman päivän, kunnes soitti takaisin: tehdään kaupat.

Pilkkien valmistamisen Päivi Purmonen oppi Martti Korhoselta muutaman kuukauden aikana. Nykyisin työt sujuvat jo itsenäisesti. Kaikki pilkit tehdään alusta loppuun käsityönä.

Värepilkki valmistaa pilkkejä, syöttirasioita, pilkkivapoja, mormuskoja sekä monenlaisia muita kalastusvälineitä. Kesäisin palveluihin kuuluu myös täkyraksien valmistuskursseja, uistelukursseja sekä kesäkalastustarvikkeiden myyntiä. Heinäkuussa avautuu myös nettikauppa, joka mahdollisesti työllistää myös toisen henkilön.

Leader-yhdistys Keski-Karjalan Jetinasta Purmonen sai yritystukea pilkkimuottien hankkimiseen ja Keski-Karjalan kehitysyhtiö KETI tarjosi neuvontaa yritystoiminnan aloittamiseen.

Purmonen suosittelee valmiin yrityksen hankkimista kaikille, joille työn tekeminen maistuu. Hänen omat odotuksensa ovat täyttyneet. "Olen itsekin ollut aikaisemmin yrityksessä töissä, joten yrittäjän arkea olin päässyt jo seuraamaan", Purmonen kertoo.

Maine kantaa

Korhosen pilkeillä oli vahva maine kalastusharrastajien keskuudessa. Käytännössä kaikki Väre-pilkin entiset asiakkaat ovat siirtyneet myös Purmosen asiakkaiksi. Myös paikalliset kalastajat ovat löytäneet Purmosen pilkit ja kalastustarvikemyymälän. "Aikaisemmin Tohmajärvellä ei ollut kalastustarvikkeiden myyjää, vaikka kysyntää selvästi onkin", Purmonen kertoo.

Värepilkkejä löytää Tohmajärven lisäksi useista kalastustarvikkeita myyvistä liikkeistä ympäri Suomen. Pilkkejä myydään Suomen lisäksi myös Ruotsiin ja Norjaan. Sijainti kantatie 9 varressa on otollinen myös venäläisasiakkaiden kannalta, sillä Niiralan rajanylityspaikalle on matkaa vain muutama kilometri. Venäjänkielestä olisi yrittäjälle etua, mutta toistaiseksi on pärjännyt ilmankin.

"Peijonniemen vanha koulu on kiva paikka tehdä töitä. Minulla on tässä paja sekä myymälän tilat käytössä, mutta lisääkin yrityksiä sopisi", Purmonen vihjaa ja toivottaa kaikki kiinnostuneet myös asiakkaiksi.

Mutta mikä on kalastusvälineyrittäjän suurin oma saalis?
"5,5 kiloinen lohi, se tuli täkyraksilla", Purmonen hymyilee.

värepilkki12
Täkyraksi on varma valinta suurten vonkaleiden nappaamiseksi.

 

 

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa