Lähipalvelut ovat tärkeitä viljelijöille Joensuun seudulla

7.4.2017 Mari Voutilainen
Lähipalvelut ovat tärkeitä viljelijöille Joensuun seudulla Maaseutu.fi:n kuvapankki

Joensuun seudun maaseutupalvelut toteuttivat yrittäjäkyselyn. Kyselyn taustalla on tuleva maakuntauudistus, sillä kuntien maaseutuhallinto tulee siirtymään osaksi maakuntahallintoa. Kyselyn avulla maaseutupalvelut kartoittivat palvelujen ja tehtävien tarvetta Joensuun seudulla.

Kouluarvosanana kiitettävä

Kysely lähetettiin 850 maatalousyrittäjälle Joensuun seudulla ja kyselyyn saatiin lähes 250 vastausta hyvin koko maaseutupalvelujen toimialue kattaen. Lähes 40 prosenttia vastaajista antoi maaseutupalveluille kouluarvosanaksi yhdeksän.

Nayttokuva 2017 04 07 kello 12.04.41

Nayttokuva 2017 04 07 kello 12.24.32

Lähipalveluja käytetään ahkerasti

Hieman yli 80 prosenttia vastaajista oli käyttänyt Joensuun seudun maaseutupalvelujen lähipalveluja viimeisen vuoden aikana.

Nayttokuva 2017 04 07 kello 12.06.27

Eniten asioitiin viljelijätukiin liittyvissä asioissa, myös muut maaseutuhallinnon viranomaistehtävät ovat työllistäneet maaseutupalveluja.

Vastaajista lähes 70 prosenttia kokee maaseutupalvelujen tehtävät ja palvelut erittäin tärkeiksi. Samoin tärkeäksi koettiin, että palvelut säilyisivät lähellä, oman kunnan alueella. Asiointimatkan maksipituudeksi koettiin 30 kilometriä.

Nayttokuva 2017 04 07 kello 12.07.01

Hankkeiden ja kunnan tarjoama tuki koettiin myös tärkeiksi oman maatilan kehittämisessä.

Joensuun seudun maaseutupalvelut palvelee maatalouteen ja viljelijätukiin liittyvissä asioissa. Palvelemme myös maaseudun elinkeinojen ja kylien kehittämisessä. Lisäksi maaseutupalvelut tekevät yhteistyötä eri hallinnon alojen kanssa maaseudun elinvoimaisuuden eteen.

Tutustu koko aineistoon!

Joensuun seudun maaseutupalvelut Facebookissa

Yhteystiedot

Mari Voutilainen

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot